Internacional 19/10/2012

Mor el cap d'intel·ligència de la policia libanesa en un atemptat a Beirut

Wissam Hasan dirigia les investigacions que van implicar Síria i Hezbol·lah en l'assassinat de l'ex primer ministre Rafiq Hariri. Hasan era proper a Saad Hariri, cap de l'oposició libanesa hostil al govern de Damasc

Efe
1 min

BeirutVuit persones han mort i es calcula que almenys 78 han resultat ferides per l'explosió d'un cotxe bomba aquest divendres al migdia a la plaça Sasin, al centre de la capital libanesa, Beirut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atemptat anava dirigit contra el cap d'intel·ligència de la policia libanesa, el general Wissam Hasan, que ha mort en l'atac, segons han informat fonts policials. Hasan dirigia la investigació que va implicar Síria i Hezbol·lah en l'assassinat l'any 2005 de l'ex primer ministre Rafiq Hariri. La víctima també liderava les investigacions per les quals, a l'agost, l'exministre libanès d'Informació Michel Samaha, proper al règim sirià, va ser acusat d'haver planificat assassinats contra personalitats polítiques i religioses al Líban. Hasan era proper a Saad Hariri, cap de l'oposició libanesa hostil al règim de Damasc.

L'explosió, que ha tingut lloc al barri d'Al Ashrafiya, de majoria cristiana, ha causat diversos morts i ferits. Segons fonts periodístiques moltes de les víctimes han resultat ferides per la ruptura de vidres causada per l'explosió. La NNA ha explicat que l'explosió ha estat a uns 200 metres de la seu del Partit de les Falanges Libaneses i de l'edifici de la ràdio La Veu del Líban. Els equips de Defensa Civil i la Creu Roja han arribat al lloc dels fets per traslladar les víctimes als hospitals de la zona i controlar un incendi que ha començat arran de l'explosió.

Aquesta mateixa agència de notícies libanesa ha explicat que el ministre de l'Interior, Mauran Sharbal, ha visitat el lloc de l'atemptat i ha ordenat a les forces de seguretat que accelerin les investigacions per tal d'aclarir-ne les causes.

stats