Bataclan, una sala de concerts convertida en un infern

Un centenar de morts en l'assalt terrorista durant un concert de rock

La sala de concerts Bataclan del barri onzè de París estava plena de gom a gom. El grup de rock dur californià Eagles of Death Metal havien omplert aquest auditori amb 1.500 seguidors. Totes les entrades estaven venudes.

En ple concert, un grup d'homes armats va irrompre i van començar a disparar contra el públic mentre cridaven "'Al·lahu-àkbar'" [Al·là és el més gran!], segons els supervivents, i altres consignes relacionades amb la guerra a Síria i l'Iraq: "Això és culpa del vostre president [Hollande]".

El pànic es va apoderar dels assistents. Molts d'ells van caure abatuts per les bales dels terroristes. D'altres van patir l'allau humana que es va desencadenar. Tothom fugia o s'amagava. La policia xifra en una vuitantena els morts a l'interior de la sala.

"Era just davant de l’escenari, era un concert amb la música molt forta, he sentit uns petards, m’he girat, i he vist una silueta amb el cap tapat que anava cap a la porta del fons, disparava contra mi. La gent ha començat a tirar-se a terra i a caure. He sortit corrents per la porta d’emergència", va explicar un testimoni a France Info.

El grup havia d'actuar a la sala Apolo de Barcelona el 8 de desembre. Segons han informat els familiars dels músics, els membres de la banda estan il·lesos.