Internacional 23/11/2012

Rajoy assegura que marxa de la cimera "millor que no hi va entrar"

Espanya, Holanda i Irlanda s'han unit per presentar una proposta conjunta perquè no es retallin les ajudes a l'agricultura

Ara
1 min
Mariano Rajoy arribant a la cimera de Brussel·les

BarcelonaEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que se'n va de la cimera de Brussel·les "raonablement satisfet", perquè, malgrat el fracàs de les negociacions, Madrid ha aconseguit que, en l'última oferta, es rebaixés el nivell de les retallades que afectarien les subvencions que rep el govern espanyol. Rajoy, juntament amb el president francès, François Hollande, i l'irlandès, Enda Kenny, ha defensat una proposta conjunta per garantir el nivell d'ajudes a l'agricultura, el capítol més afectat per les retallades que es discuteixen en el futur pressupost comunitari per als anys 2014-2020.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Rajoy ha reconegut que se'n va de Brussel·les "millor que no hi va arribar", ja que les propostes inicials per repartir el futur pressupost comunitari preveien una pèrdua de 20.000 milions d'euros per a Espanya en ajudes comunitàries. Tot i això, la negociació continua totalment oberta. Els Vint-i-set han estat incapaços de consensuar un repartiment de la despesa per als pròxims anys.

A la roda de premsa final, un periodista ha preguntat al president espanyol si és veritat que el primer ministre britànic, David Cameron, l'havia posat com a exemple de càrrec públic que cobra un salari més baix que el d'alguns funcionaris europeus. Rajoy s'ha limitat a posar cara de resignació i, entre somriures, ha declarat que no pensava contestar perquè "qualsevol cosa que digués seria utilitzada en contra seva".

stats