Publicitat
Publicitat

Alliberats els 48 'indignats' detinguts a Brussel·les per haver-se negat a desallotjar una acampada

Se'ls ha imputat una falta administrativa lleu. Entre els detinguts hi figuraven diversos catalans, espanyols, italians i francesos. El col·lectiu ha de decidir si continuen acampats fins, almenys, el dissabte 15 d'octubre, quan se celebrarà la primera trobada internacional d''indignats' de diferents països

La Policia belga ha deixat en llibertat la cinquantena d' indignats detinguts aquest dissabte a la nit a Brusel·les. Després de passar dotze hores arrestats, se'ls ha imputat una falta administrativa lleu i se'ls ha alliberat. El col·lectiu ha de decidir ara si continuen acampats fins, almenys, el dissabte 15 d'octubre, quan se celebrarà la primera trobada internacional d' indignats de diferents països.

Un total de 48 indignats, entre els quals hi havia diversos catalans, espanyols, italians i francesos, han sigut detinguts per la policia belga a Brusel·les aquest dissabte a la nit, després de negar-se a desallotjar una acampada a la plaça Elizabeth. Els concentrats catalans i espanyols, que pretenien estar acampats a la zona durant una setmana, formen part de la comitiva aplegada sota el lema #Marchabruselas, que han caminat des de Madrid i Barcelona com a continuació del moviment popular sorgit el 15 de maig en aquestes ciutats.

Les autoritats del districte els han ofert, com a alternativa, allotjar-se a les instal·lacions d'una antiga universitat situada a pocs metres del parc. Els acampats, d'entre els quals hi havia un centenar d'espanyols, s'hi han negat i la policia n'ha detingut una cinquantena, després de desallotjar la plaça.

L'objectiu dels indignats és acampar a Brussel·les almenys fins al dissabte 15 d'octubre, quan se celebrarà l'Àgora Internacional, la primera trobada internacional d' indignats de diferents països, i ja han programat una sèrie d'activitats, entre elles debats i tallers per aquesta setmana.

Més continguts de