Un altre mort en un tiroteig aquesta matinada en una sinagoga de Copenhaguen

Segon tiroteig a la capital danesa després de l'atac a un cafè on se celebrava un acte en homenatge a 'Charlie Hebdo'. Un home ha disparat contra un vianant al cap i contra dos policies en braços i cames

Un home ha mort aquesta matinada d'un tret al cap davant una sinagoga a Copenhaguen, segons ha explicat un portaveu de la comunitat jueva de la capital danesa. L'home, un jove jueu, era membre de la Societat Jueva a Dinamarca i feia un control d'entrada a la sinagoga, segons ha declarat al canal TV2 News Dan Rosenberg Asmussen, portaveu de l'entitat.

L'individu no ha aconseguit entrar a l'interior de l'edifici de culte, situat en ple centre de Copenhaguen, però ha ferit dos policies, que estan fora de perill després de rebre trets a les cames i els braços.

Si bé inicialment no s'havia relacionat l'atac a la sinagoga amb el tiroteig d'aquest dissabte al migdia en un cafè de la capital danesa on se celebrava un acte d'homenatge als dibuixants de 'Charlie Hebdo', en què participava Lars Vilsk –un artista suec amenaçat per Al-Qaida per haver publicat una caricatura de Mahoma amb cos de gos–, la policia ha considerat que es tracta de la mateixa persona, un home que ha estat abatut a trets. En l'homenatge a 'Charlie Hebdo' ha mort tirotejada una persona i tres policies més han resultat ferits. El segon tiroteig ha passat a cinc quilòmetres del primer.