El FN de Le Pen planeja “fitxar” els periodistes “imbècils” que els van en contra, segons el setmanari 'Le Point'

La premsa francesa difón unes declaracions contra la premsa que ha fet el director del gabinet de la líder del partit ultradretà

El setmanari francès Le Point publicarà en el seu proper número, que apareixerà dimecres, les propostes del director de gabinet de Marine Le Pen, Philippe Martel, pel que fa a les relacions del Front Nacional (FN) amb la premsa, que inclouen l'elaboració de fitxes de periodistes. En concret, Martel afirma que el FN té un pla contra la premsa per "atacar de mort" als periodistes "imbècils" que els van en contra, segons informa avui Libération i altres mitjans francesos.

Contactat per una periodista de Le Point, Martel va aprofitar per deixar anar una diatriba contra els mitjans: “Anem a per vosaltres. De totes maneres els francesos us detesten. El nostre pla de mitjans és atacar-vos de mort. La premsa ens és desfavorable, ¿per què hem de continuar col·laborant-hi?” Les declaracions fetes a la periodista del setmanari ja corren per la xarxa.

Liberation recorda que si l'estratègia d'agressivitat amb la premsa es confirma, la presidenta del FN, Marine Le Pen, haruà de trencar amb la imatge somrient que s'esforça a mantenir en els platós televisius. La líder de l'ultradretra francesa ja ha atacat a la premsa en diverses ocasions titllant-la de "casta" que treballa per a "l'oligarquia" i el "sistema".

Més continguts de