Publicitat
Publicitat

Un altre republicà cau de la cursa presidencial en oblidar part del seu programa en un debat

Rick Perry, governador de Texas, va ser incapaç de recordar el nom d'una agència governamental que voldria eliminar. El vídeo que mostra l'error rep una allau de visites. Obama va perdent aspirants a rivalitzar amb ell per a la Casa Blanca des del bàndol republicà

Un altre aspirant republicà a disputar-se la Casa Blanca amb Barack Obama hauria quedat fora de la cursa presidencial, segons els analistes, després d'una ensopegada en un debat televisat. Rick Perry, actual governador de Texas, va oblidar completament el nom d'una de les tres agències governamentals que diu que vol eliminar. El vídeo que teniu en aquesta pàgina mostra amb tota la cruesa l'oblit i com un periodista subratlla l'error i no li permet escapolir-se'n.

El debat, aquest dimecres a la nit, enfrontava els candidats de les primàries republicanes. Perry no va ser capaç de recordar clarament els noms de les tres agències governamentals que vol eliminar. Amb esforços, va aconseguir esmentar-ne dues: comerç i educació.

La situació va ser molt compromesa per a tots els assistents i per a la resta de candidats republicans, ja que danya seriosament la imatge de la seva campanya electoral. "No puc, ho sento... ", va acabar dient al final mirant el moderador principal del debat, celebrat a Michigan i emès per la cadena financera CNBC.

Aquest lapsus que va patir l'actual governador texà li pot costar el cap segons les opinions que molts analistes polítics han mostrat a Twitter després d'aquest moment televisiu. N'hi ha que, fins i tot, posen el seu error a l'altura de la suor que li va costar la campanya a Richard Nixon.

A banda d'això, Perry va protagonitzar una aparició que va provocar alguns dubtes sobre els seus costums. Va fer un discurs en què semblava borratxo o sota l'efecte d'alguna droga, cosa que va provocar moltes rialles entre el públic i, fins i tot aplaudiments. El vídeo editat d'aquesta compareixença té més d'un milió de visites.

L'ensopegada de Perry i la de Herman Cain, sota sospita per casos d'assetjament sexual, va aplanant el camí a Obama, que va perdent pel camí els rivals republicans més ben posicionats per disputar-li la presidència.

Ara per ara, Mitt Romney, exgovernador de Massachusetts, és el republicà que queda en més boba posició. Va imposar-se clarament en el debat, com ha passat en els anteriors, encara que la falta d'interacció entre uns candidats i altres va fer que aquesta victòria tingués uns perfils més aviat plans.

Més continguts de