Internacional 18/07/2012

Detingut un presumpte criminal de guerra nazi a Budapest

La fiscalia general hongaresa ha anunciat la detenció de László Csatáry, un presumpte criminal de guerra nazi de 96 anys acusat d'haver enviat més de 15.000 jueus als camps d'extermini

Efe
1 min
Lázsló Csatáry al diari 'The Sun'

BudapestLa fiscalia hongaresa ha explicat que l'octubre passat va confirmar la identitat de Lázsló Csatáry, que portava 15 anys vivint a Budapest amb el seu nom real. L'home, de 96 anys, ha sigut interrogat en les últimes hores i les autoritats judicials han ordenat el seu arrest domiciliari. Csatáry va dirigir el 1944 un campament d'internament nazi a Kosice, a l'est del que avui és Eslovàquia, i el Centre Simon Wiesenthal de Jerusalem el responsabilitza d'haver enviat a l'extermini 15.000 jueus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diari britànic 'The Sun' va publicar diumenge unes fotos del sospitós que suposadament s'havien fet a Budapest. Segons l'article que publicava aquest rotatiu, Csatáry va assegurar als periodistes que van trucar a la seva porta: "Jo no he fet res. Deixeu-me tranquil". El mateix diumenge, el Centre Simon Wisenthal va explicar en una entrevista telefònica que fa deu anys un informador els va fer arribar unes pistes que els van portar a la localització del presumpte criminal de guerra nazi, finalment detingut.

stats