La congressista dels EUA Rashida Tlaib cancel·la la visita a Israel després de rebre l'autorització per anar-hi

La representant demòcrata rebutja les condicions imposades per Tel Aviv per a la visita

Després de negar dijous l'entrada a Israel a les dues congressistes demòcrates Rashida Tlaib i Ilhan Omar, el govern de Benjamin Netanyahu ha permès, finalment, accedir al país a una d'elles per "motius humanitaris". La beneficiada és Tlaib, que va enviar una carta a l'executiu al·legant que necessitava entrar per visitar la seva àvia al territori palestí ocupat de Cisjordània. Aquest divendres, però, la congressista demòcrata per l'estat de Michigan, nascuda a Detroit al si d'una família d'immigrants palestins, ha anunciat que cancel·lava el viatge a Israel. Ho ha justificat de la següent manera a Twitter: "Silenciar-me i tractar-me com una criminal no és el que ella [la meva àvia] vol per a mi. He decidit que visitar la meva àvia sota aquestes condicions opressives va en contra el que jo crec, que és lluitar contra el racisme, l'opressió i la injustícia.

El ministeri de l'Interior israelià, que encapçala Arie Deri, havia aprovat la seva petició després que la congressista prometés "complir les peticions d'Israel, respectar els límits imposats a la seva visita i afirmar que no promouria el boicot contra Israel".

Trump fa que Israel veti dues congressistes dels EUA

Dijous passat, Israel, pressionat per Donald Trump, considerava que havien de prohibir l'entrada a les dues representants nord-americanes perquè "treballen per imposar boicots a Israel". Trump va dir que si Israel autoritzava l'entrada de les dues congressistes donaria una imatge de "feblesa".

Fonts nord-americanes apuntaven que un dels objectius de la visita de les congressistes era denunciar la brutal i persistent ocupació militar i demanar la creació d'un estat palestí.

Tlaib, filla de palestins, va escriure ahir una breu missiva a Deri en què, segons la premsa local, deia: "M'agradaria demanar admissió a Israel per visitar els meus familiars, específicament la meva àvia, que té més de noranta anys i viu a Beit Ur al-Fauqa. Aquesta podria ser la meva última oportunitat de veure-la. Respectaré qualsevol restricció i no promouré boicots contra Israel durant la meva visita".