Juncker es desespera i diu que no ha rebut cap proposta alternativa de Grècia

El president de la Comissió Europea assegura que es va sentir "una mica decebut pel discurs del primer ministre grec al Parlament divendres" i reclama a Tsipras que faci una proposta

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha dit aquest diumenge que "encara no ha rebut" una proposta alternativa de Grècia a la presentada pels creditors internacionals i que fixa el pla de reformes a aplicar per Atenes per desbloquejar l'ajuda financera pendent.

"Estic esperant una proposta alternativa dels nostres socis grecs", ha assegurat Juncker durant una conferència de premsa prèvia a la reunió del G-7 al Elmau (Alemanya), i alhora ha subratllat que "dimecres només hi va haver una proposta, la meva. N'estic esperant una altra".

"No tinc cap problema personal amb (el primer ministre grec) Alexis Tsipras, més aviat al contrari, ha estat i és el meu amic, però l'amistat per mantenir-se ha de complir algunes regles mínimes", ha afirmat Juncker.

La decepció de Juncker

El cap de l'Executiu comunitari ha assegurat haver-se sentit "una mica decebut pel discurs del primer ministre grec al Parlament divendres".

"(Tsipras) va presentar l'oferta de les tres institucions com un ultimàtum, i aquest no va ser el cas, aquest no va ser el missatge que li vam transmetre", ha recalcat.

"Va presentar la proposta de les tres institucions com si fos meva exclusivament i sap perfectament que aquest no és el cas i que durant la trobada de dimecres passat jo estava perfectament preparat per discutir els principals punts de desacord entre Grècia i les tres institucions i volia que aquestes negociacions tinguessin lloc aleshores", ha afegit.

A l'espera d'un acord

Grècia i els seus creditors internacionals esperen poder tancar un acord sobre les reformes a aplicar per Atenes per poder finalitzar la cinquena i última revisió del rescat al país i accedir als 7.200 milions d'euros que queden del segon programa financer, allargat al febrer quatre mesos, fins al 30 de juny.

La falta de liquiditat de Grècia ha estat reconeguda per les seves autoritats, que fins ara han complert amb tots els seus pagaments, i al juny han de fer efectives altres devolucions per un total de 1.600 milions d'euros a l'FMI.

Etiquetes

Més continguts de