Publicitat
Publicitat

ENFONSAMENT A LA TOSCANA

L'accident del creuer a Itàlia pot provocar un desastre ecològic

El ministre de medi ambient italià alerta que els tancs són plens de combustible. El precari equilibri del vaixell dificulta les tasques d'extracció

El ministre italià de Medi Ambient, Corrado Clini, alerta d'un "desastre" ecològic com a conseqüència de l'enfonsament del creuer Costa Concordia, prop de l'illa italiana del Giglio, dissabte. "És un autèntic malson", ha dit en una entrevista que publica aquest dilluns el diari La Stampa. "El vaixell té els tancs plens d'un combustible dens i pesat que podria sedimentar al fons, i això seria un desastre", ha advertit.

En el pitjor escenari, el ministre no descarta que el combustible "es dispersi pel mar i contamini la zona, cosa que tindria greus efectes sobre la vida marina i les aus". Les autoritats asseguren que estan preparades per intervenir en cas de fuga, però que el delicat equilibri del vaixell dificulta les tasques d'extracció de combustible.

Alhora, Clini s'ha mostrat partidari de limitar el pas d'aquests grans gegants marins tan a prop de la costa, per la qual cosa caldrà "definir els instruments més adequats perquè aquest tipus de situacions no es repeteixin".

Més continguts de