L'ex primer ministre búlgar, Boiko Borisov, guanya les eleccions

El polític va ser forçat a dimitir per una onada de protestes al carrer però una majoria d'electors li han fet confiança de nou

L'ex primer ministre búlgar, Boiko Borisov, ha guanyat les eleccions generals anticipades celebrades de diumenge amb gairebé el 33% de vots, segons els resultats gairebé definitius.

Borisov, que va deixar el poder el febrer del 2013 forçat per una onada de protestes al carrer, ha doblat el percentatge de vots del segons classificat a les eleccions, els socialistes, que han obtingut el 15%.

El resultat obligarà Borisov a pactar amb almenys dues formacions per poder formar un Govern estable, un procés que s'anuncia complicat per l'enemistat creuada entre diversos d'aquests possibles socis de coalició.

Els socialistes ja han anunciat que no negociaran amb l'exprimer ministre i que lideraran l'oposició al nou Govern, mentre que el partit de la minoria turca (en tercera posició) sí que està disposat a donar suport a Borisov.

Bulgària viu des de començaments de 2013 en un estat de crisi política constant, sobre el qual aquest resultat electoral no dóna encara una clara sortida, a causa de la dificultat per formar un Executiu amb una clara majoria.