Publicitat
Publicitat

Regne Unit

Londres vol reduir la pressió fiscal sobre els més rics

El ministre de finances britànic anunciarà demà l'eliminació d'un impost que gravava amb un 50% les rendes superiors als 180.000 euros anuals. George Osborne el rebaixarà al 40% per evitar que "empreses i creadors de riquesa abandonin el país"

El govern britànic presentarà demà uns pressupostos que han revifat les tensions en la coalició de govern entre conservadors i liberal-demòcrates. La controvèrsia neix per la intenció del primer ministre David Cameron de reduir la pressió fiscal sobre els més rics.

El ministre de finances, George Osborne, té previst anunciar l'eliminació del conegut com a "impost dels 50 penics", introduït l'any 2010 per l'aleshores primer ministre Gordon Brown. L'impost proposava gravar amb un 50% les rendes superiors als 180.000 euros anuals, iniciativa que havia de suposar uns ingressos superiors a 2.500 milions de lliures a les arques estatals.

Osborne proposa reduir-ho a un 40% al·legant que la iniciativa de Brown no ha arribat a donar a l'Estat ni una tercera part del que va calcular. El ministre de finances afegeix que la mesura ha provocat que empreses i altres creadors de riquesa abandonin el país.

El viceprimer ministre, Nick Clegg, ha manifestat el seu desacord amb la mesura i ha denunciat buits legals en el sistema impositiu britànic.

L'oposició laborista acusa Cameron de crear encara més diferències entre risc i pobres. Els sindicats també han protestat, especialment perquè Osborne també planeja baixar el sou a 140.000 funcionaris de les zones més pobres del país.

Més continguts de