Publicitat
Publicitat

Més protestes als Estats Units davant la nova no imputació d'un policia que va ofegar un detingut negre

El departament de Justícia investigarà la mort del ciutadà de Nova York que va ser asfixiat per un agent

Les manifestacions contra el racisme que se succeeixen als Estats Units des de la no imputació del policia que va matar el jove negre Michael Brown a Ferguson han elevat la seva intensitat aquesta nit amb protestes en diversos punts de Nova York, després de la nova decisió d'un gran jurat de no acusar formalment a un policia que va matar al juliol passat a un home negre en un carrer de la ciutat.

Almenys trenta persones han estat detingudes per aquestes mobilitzacions de carrer, segons la cadena ABC. Les protestes han començat poc després que es conegués que el policia Daniel Pantaleo no afrontarà càrrecs penals per la seva presumpta responsabilitat en la mort d'Eric Garner el passat 17 de juliol.

Garner, de 43 anys i malalt d'asma, va morir després que l'agent li apliqués una clau d'estrangulament no autoritzada en intentar detenir-lo per vendre tabac il·legalment i malgrat que l'home cridava repetidament que no podia respirar. L'incident va ser gravat en vídeo, unes imatges que ja van disparar ja la indignació al juliol.

Tot i la decisió del gran jurat de no imputar el policia responsable, el departament de Justícia ha anunciat que investigarà la mort de Garner per esbrinar si es va atemptar contra els drets civils.

La plaça de Tames Square, la d'Union Square, els voltants del Rockefeller Center i l'estació Grand Central, entre d'altres punts claus de la ciutat, han estat escenari de protestes en què participen centenars de persones.

Les manifestacions, que es desenvolupen sense incidents greus, tenen lloc fonamentalment en llocs del centre i del sud-oest de l'illa de Manhattan, però també s'han estès a barri de Staten Island, on va morir Garner.

Els participants en aquestes protestes, majoritàriament joves, coregen lemes com "No puc respirar", que va repetir Garner quan era detingut, i portaven pancartes que, entre altres coses, deien "Ferguson està a tot arreu". També hi havia pancartes que deien, entre altres coses, "El racisme mata" o "Les vides dels negres compten".

Més continguts de