Caos a l'aeroport de Bangkok pel tancament de l'espai aeri al Pakistan

Milers de passatgers que es dirigien a Europa queden atrapats a causa del conflicte amb l'Índia

El tancament de l'espai aeri pakistanès a causa del conflicte amb l'Índia ha afectat la ruta dels avions comercials entre Europa i Tailàndia. Milers de passatgers han quedat atrapats a l'aeroport internacional de Suvarnabhumi, a Bangkok, a causa de la cancel·lació d'almenys 35 vols, molts dels quals amb destinació a Europa o el Pakistan.

El Pakistan abat un avió de combat indi i en captura el pilot

En concret, dels 35 vols cancel·lats des d'ahir a la nit, 25 eren de sortida i 10 d'arribada. Gairebé tots els vols afectats pertanyen a la companyia local Thai Airways, menys un d'operat per la taiwanesa Eva. Les cancel·lacions han afectat aproximadament uns 4.000 passatgers, segons informen algunes fonts a EFE. 

La companyia va haver de reaccionar al tancament de l'espai aeri quan ja s'havien enlairat tres vols en direcció al Pakistan, que van haver de tornar a Bangkok. També ho van haver de fer els vols que sortien de l'illa de Phuket, al sud de Tailàndia, i que es dirigien a Londres, Moscou i Frankfurt. 

La resta de cancel·lacions van afectar a vols que sortien de Bangkok amb destinació a Londres, Munic, París, Brussel·les, Milà, Viena, Zuric, Estocolm, Oslo i Copenhaguen. Els passatgers han hagut de passar la nit a l'aeroport sense cap informació de la companyia aèria, que no els ha proporcionat ni allotjament ni menjar. 

Es revifa la tensió entre el Pakistan i l'Índia arran d'un atemptat al Caixmir

La companyia ha pogut restablir el servei després d'haver obtingut el permís per desviar tots els vols afectats a través de la Xina. "Thai comunica que la normalitat de les operacions amb Europa ha estat represa a través de l'espai aeri fora del Pakistan", ha dit la companyia en un comunicat. 

Més avions afectats

La companyia aèria estatal Air India també s'ha vist obligada a desviar a Dubai i Sharjah, als Emirats Àrabs Units, tots els vols que es dirigien a l'Índia des d'Europa i els Estats Units. Durant aquest dimecres el Pakistan va tancar el seu espai aeri a tots els vols comercials, i l'Índia també va clausurar diversos aeroports al nord del país. De la mateixa manera, Singapore Airlines va haver de cancel·lar un vol entre Singapur i Frankfurt. 

Moltes companyies que operaven a través de l'espai aeri de Pakistan han hagut de redefinir les seves rutes, com ara Finnair, British Airways, Aeroflot i Air India, entre d'altres.