Internacional 25/07/2011

Moody's rebaixa la nota de Grècia a només un grau de l'impagament

L'agència de qualificació justifica la devaluació perquè implica "pèrdues" per al sector privat en l'intercanvi de bons

Acn
1 min

Brussel·lesL'agència de ràting Moody's ha devaluat un altre cop la qualificació del deute grec. Quatre dies després de la cimera dels líders de l'eurozona per rescatar el país hel·lènic, els inversors de Moody's han rebaixat el deute del Caa1 al Ca, cosa que significa que les "obligacions són altament especulatives i que són properes a l'impagament, amb poques perspectives de recuperar-se". Segons l'escala de qualificació d'aquesta agència, ara el deute grec està només a un grau d'incomplir obligacions. L'agència justifica la rebaixa perquè "reflecteix les pèrdues implícites" per al sector bancari en l'intercanvi de deute, una mesura proposada, entre d'altres, pel programa que van aprovar els disset socis europeus dijous.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un cop s'hagi completat l'operació, assegura l'agència de qualificació, Moody's tornarà a avaluar Grècia per "assegurar que reflecteix el risc associat al nou perfil de crèdit del país".

Malgrat que el paquet de mesures que es van aprovar dijous suposa "beneficis" per a Grècia, l'impacte en la reducció del dèficit hel·lènic "és limitat", assegura Moody's.

stats