Mor la persona més vella del món als 117 anys

La dona japonesa havia celebrat el seu aniversari el 5 de març. Ara la dona més longeva és una nord-americana que farà 117 anys al juliol

Misao Okawa, la dona japonesa reconeguda com la persona més vella del món, ha mort aquest dimecres a l'edat de 117 anys, segons han informat els mitjans de comunicació japonesos.

Okawa, la filla d'un comerciant de teles a la ciutat occidental d'Osaka, va néixer el 1898, coincidint amb la data de naixement del líder revolucionari xinès Zhou Enlai. La dona atribuïa la seva longevitat a "menjar coses delicioses" i molt descans.

Encara estava prou bé per gaudir d'un pastís en la seva festa d'aniversari el passat 5 de març, que va celebrar amb el seu fill de 92 anys. Però a poc a poc en els últims dies Okawa va anar perdent la gana i va morir la matinada de dimecres envoltada dels seus néts.

La dona havia estat reconeguda pel 'Llibre Guinness dels Rècords' com la persona més vella del món el juny del 2013, quan Jiroemon Kimura, també del Japó, va morir a l'edat de 116 anys i 54 dies.

La persona més vella del món és ara Gertrude Weaver, dels Estats Units, que farà 117 anys el 4 de juliol.