Putin critica la hipocresia d'Occident respecte a la crisi catalana

El president rus ha dit que Europa té "dobles estàndards" pel que fa als moviments secessionistes

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha indicat que la crisi catalana és un afer intern d'Espanya, però també ha criticat el que ell mateix ha anomenat dobles estàndards occidentals sobre els moviments separatistes.

Per al president rus, la situació a Catalunya és un clar exemple de judici desigual, i ha argumentat que la crisi catalana demostra la inconsistència i la hipocresia occidentals a l'hora de donar suport a alguns separatistes mentre s'oposaven als altres.

"El que veiem és que, als ulls dels nostres socis, hi ha dignes lluitadors per la independència i hi ha separatistes que no poden defensar els seus drets", ha assegurat Putin, "aquests estàndards dobles [...] són plens de perill per al desenvolupament estable d'Europa i altres continents".

Putin ha criticat que Europa "en el seu dia, va acollir la ruptura d'una sèrie d'estats europeus pràcticament sense amagar la seva alegria". El mandatari ha posat com a exemple el reconeixement de la independència de Kosovo respecte de l'aliat tradicional de Rússia: Sèrbia.

També ha acusat els països europeus de voler "complaure el 'big brother' de Washington", en relació amb Kosovo, tot recordant-los que aquest cas podia provocar "processos similars a Europa i al món".

El líder rus ha qüestionat que Europa s'oposés a l'annexió de Crimea per part de Rússia l'any 2014 i també es mostrés contraria als moviments d'independència a Espanya i el Kurdistan de l'Iraq. Moscou diu que dona suport a la integritat territorial de l'Iraq, però veu les aspiracions nacionals kurdes amb respecte.

Més continguts de