Internacional 27/11/2012

Putin es lesiona practicant judo

El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha confirmat en una entrevista amb l'agència de notícies Reuters que el líder rus es va lesionar practicant judo

Anna Solé Sans
1 min
El president rus, Vladímir Putin, en un míting el febrer d'aquest any. AFP

BarcelonaEl president rus, Vladímir Putin, s'ha vist forçat a fer canvis a la seva agenda. Se l'ha pogut veure caminar de manera incòmoda o fins i tot seure en postures forçades. El motiu? Una lesió a l'espatlla que el seu portaveu oficial va negar i que després va admetre però només en part.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Finalment qui ha desvetllat i corroborat la informació ha estat el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, que ha explicat en una entrevista amb l'agència de notícies Reuters que el president rus es va lesionar practicant judo. "Sé que té un problema. Li encanta el judo. Va aixecar un home i el va llançar, i es va fer mal a la columna", ha explicat el president bielorús, que manté una molt bona relació amb Putin, tot i ser considerat l'últim dictador d'Europa.

Putin no és un aficionat en aquest esport, és cinturó negre i un apassionat del sambo, una varietat semblant. Lukaixenko prefereix l'hoquei sobre gel i ja fa mesos que espera un duel amb el seu homòleg rus: "M'ha dit que encara no està llest perquè s'ha lesionat a la columna".

Putin va fer 60 anys el maig passat. Tot i això, es manté en forma practicant diversos esports. El Kremlin, de moment, no ha fet cap valoració respecte a aquestes declaracions del líder bielorús, però Putin, acostumat a fer nombrosos viatges i a trobar-se amb dirigents d'altres països, no s'ha mogut de Rússia durant aquest novembre.

stats