Recuperen 38 cossos més i ja són 232 les víctimes del naufragi de la pastera a Lampedusa

Gairebé un centenar de persones continuen desaparegudes arran de l'accident de dijous passat. A l'embarcació n'hi viatjaven 500

Els bussos han continuat aquest dilluns les tasques de recerca de les víctimes del naufragi d'una pastera amb 500 immigrants el dijous passat davant de l'illa de Lampedusa, al sud d'Itàlia. Al llarg del dia, han recuperat 38 cossos sense vida, amb la qual cosa ja són 232 les víctimes de l'accident, entre les quals cinc nens.

Les tasques de rescat dels cossos entre les restes del vaixell, que es troba al fons del mar, a més de quaranta metres de profunditat i a poc menys d'un quilòmetre de la costa de Lampedusa, es van poder reprendre diumenge gràcies a una millora de les condicions meteorològiques i marines, segons ha explicat la guàrdia costanera.

La feina dels submarinistes de la guàrdia costanera i de finances, dels bombers i de la marina italiana des de primera hora del matí del diumenge va permetre recuperar 70 cossos, entre els quals els de vuit dones i un nen que se sumaven als 111 rescatats anteriorment. Les males condicions meteorològiques han fet que, els darrers dos dies, les tasques de rescat s'hagin limitat a fer sobrevolar avions i helicòpters per damunt de la zona per detectar cossos a la superfície del mar.

Al centre del debat hi ha l'anomenada llei Bossi-Fini del 2002, que regula l'entrada i la residència d'immigrants a Itàlia, i a la qual el 2009 s'hi va sumar la introducció del delicte d'immigració il·legal, pel qual la fiscalia ha d'obrir una investigació als 155 supervivents de la tragèdia de Lampedusa, que poden ser condemnats a pagar multes de milers d'euros.

Més continguts de