Publicitat
Publicitat

Romano Prodi alerta del risc que "Espanya deixi de ser Espanya"

L'expresident de la Comissió Europea reclama un desenllaç ràpid per evitar la inestabilitat a Espanya: o un acord de govern o unes noves eleccions

L'expresident de la Comissió Europea, Romano Prodi, ha alertat aquest divendres del risc que "Espanya deixi de ser Espanya" si no hi ha un desenllaç ràpid de les negociacions per formar govern.

"O es fa un acord de govern al voltant d'un programa i un líder o es convoquen noves eleccions, però ha de ser ràpid", ha aconsellat Prodi que s'ha definit com un "expert en coalicions" ja que el seu últim govern a Itàlia el van integrar tretze partits.

Prèviament, en una entrevista a 'Els matins de TV3' Prodi ha lamentat que sense una "Europa forta", qüestions com l' encaix de Catalunya a Espanya són més difícils de resoldre.

"El nivell d'autonomia més alt possible, sense ruptures, és més fàcil d'assolir en una Europa forta", ha assegurat Prodi per a qui, en aquest marc, hi ha "moltes més possibilitats d'arribar a un acord".

Prodi considera que la Unió Europea no intervindrà en el procés català, ja que es tracta d'un afer "hispànic", però sí que pot "fer que el joc, el camp, sigui més ampli i que tot sigui menys dramàtic".

En el Fòrum Cornellà Creació, Prodi ha lamentat també les diferents crisis que viu Europa, especialment la que afecta la lliure circulació de persones. "El dia que hagi de portar passaport per venir a Barcelona, Europa s'ha acabat", ha lamentat l'expresident de la Comissió Europea.

Prodi ha assegurat que el Regne Unit s'ha autoexclòs de la presa de decisions a Brussel·les amb la seva campanya per abandonar la UE. "Tenim una Europa alemanya, per culpa dels nostres errors i gràcies a les seves virtuts", ha conclòs el polític italià.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT