Internacional 31/07/2013

El pare de Snowden viatjarà a Moscou per visitar el seu fill

Segons l'advocat de l'extreballador de la CIA, Loonie Snowden ha acceptat desplaçar-se a Rússia després que l'FBI l'hi demanés

Agències
2 min
El pare d'Snowden no ha pogut contactar directament amb el seu fill. AFP

MoscouEl pare d'Edward Snowden viatjarà a Moscou per trobar-se amb al seu fill, segons ha anunciat aquest dimecres Anatoli Kutxerena, advocat de l'extècnic de la CIA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Vindrà i pensarem junts sobre la seguretat personal de Snowden", ha dit Kutxerena.

L'assessor legal de l'extreballador de la CIA ha recalcat la importància per a Snowden de l'arribada del seu pare en la situació actual. "Necessita suport moral", ha dit l'advocat.

L'FBI va demanar al pare de Snowden que visités el seu fill

El pare d'Edward Snowden ha declarat en una entrevista a la televisió estatal russa des d'una seu als Estats Units que l'FBI li va demanar fa dues setmanes que viatgés a Moscou per visitar el seu fill. Loonie Snowden, però, havia demanat saber quines eren les intencions de l'agència d'intel·ligència nord-americana.

El pare de l'extreballador de la CIA, però, continua convençut que el seu fill s'ha de quedar a Rússia: "Si jo estigués en el lloc del meu fill, em quedaria a Rússia", ha assegurat. Ell creu que a Estats Units no tindrà un judici just pel que ha passat "en les últimes cinc o sis setmanes".

Loonie Snowden ha afegit que no li importaria si el seu fill es volgués quedar per sempre a Rússia: "Si volgués estar a Rússia tota la seva vida, hi estaria d'acord".

Loonie no ha pogut veure el seu fill ni tenir-hi contacte directe. Per això ha volgut remarcar que espera que Snowden l'estigui veient i ha agraït a les autoritats russes mantenir-lo sa i estalvi.

Snowden porta un mes a la zona de trànsit de l'aeroport de Moscou a l'espera que es resolgui la seva petició d'asil temporal al país. L'advocat que l'assessora, Anatoli Kutxerena, creu que li donaran la sol·licitud d'asil en "els pròxims dies" i ha assegurat que Estats Units no ha reclamat una extradició oficial del fugitiu. El Kremlin ha dit que no l'entregarà, com no ho ha fet amb ningú.

stats