Internacional 12/08/2015

Rebels i el règim acorden un alto el foc en diverses ciutats disputades a Síria

Les hostilitats s'aturen durant 48 hores per facilitar l'entrada d'ajuda humanitària i continuar amb les converses

Efe
1 min

BeirutLes parts en conflicte a les ciutats sirianes de Zabadani, Madaia, Bukain, Fua i Kefraia han acordat un alto el foc que ha d'entrar en vigor aquest dimecres per facilitar les negociacions i aconseguir acabar amb les hostilitats.

L'Observatori Sirià de Drets Humans ha assenyalat que s'espera que l'alto el foc duri 48 hores a cada població perquè el diàleg continuï entre les delegacions iranianes i Hezbol·lah, aliats del règim del president Baixar al-Assad, i les organitzacions rebels locals.

Segons l'organització, les negociacions se centren actualment en dos punts: garantir als combatents del grup rebel Moviment Islàmic diversos autobusos perquè puguin abandonar la ciutat de Zabadani i l'entrada d'ajuda humanitària a Kefraia i Fua.

La localitat de Zabadani és important per la seva localització estratègica, ja que està a prop de la frontera amb el Líban i al bell mig de la ruta que uneix la capital siriana amb els feus governamentals de la costa. Des del 4 de juliol és l'escenari d'una ofensiva de les autoritats fidels a Al-Assad per recuperar-ne el control.

Fua i Kefraia son dos pobles de majoria xiïta de la província d'Idleb, controlada quasi per complet pel Front al Nusra, filial d'Al-Qaida, que en les ultimes setmanes han intensificat els seus atacs contra aquests dos enclavaments controlats per l'exèrcit sirià.

Aquestes mesures d'alto el foc coincideixen amb la visita a Damasc del ministre d'Exteriors iranià, Mohamad Yavad Zarif.

stats