Veneçuela
Internacional 12/05/2012

Acusen l'autor d'uns mots encreuats d'incitar l'assassinat del germà d'Hugo Chavez

Les solucions del passatemps incloïen el nom del germà del president veneçolà i les paraules "assassinin" i "ràfega". La polèmica l'ha creat la televisió Iguana TV, coneguda per arremetre contra l'oposició

Agències
1 min
Les paraules que amaguen el "complot" d'assassinat / Iguana TV

Caracas @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un veterà autor de mots encreuats veneçolà ha estat acusat d'amagar un missatge en un dels seus passatemps per incitar l'assassinat del germà del president Hugo Chavez.

L'acusat, Neptali Segovia, ha estat interrogat pels serveis d'intel·ligència veneçolans després que la televisió estatal l'acusés de teixir un complot a “l'estil de la Segona Guerra Mundial”, segons va dir el presentador Miguel Perez Pirela, el personatge que ha generat la polèmica en el seu programa a Iguana TV.

Pirela, conegut per dedicar-se a carregar contra l'oposició, va convidar els teleespectadors a comentar el “complot” a Twitter utilitzant el hashtag #oposiciongolpista. La seva acusació es basa en que el passatemps publicat pel diari 'Ultimas Noticias' incloïa el nom del germà del president, Adan, i les paraules “assassineu” i “ràfega”.

L'autor dels passatemps ha negat les acusacions. “Sóc el primer que vol clarificar això, no tinc res per amagar, la meva feina l'he feta durant 17 anys i només té una intenció cultural i educativa, és transparent”, ha dit Segovia.

L'incident ha estat rebut amb comicitat per alguns sectors, tot i que el cas demostra la polarització de l'ambient al país, on Chavez ha acusat diverses vegades els líders de l'oposició de preparar accions violentes de cara a les eleccions presidencials de l'octubre.

stats