Un adolescent britànic es queda cec perquè només menjava patates fregides industrials

El jove, de 17 anys, havia anat a l'hospital però no seguia el tractament ni va canviar la dieta

Durant anys, només s'alimentava de patates fregides industrials. A vegades, però, menjava una mica de pa de motlle, que, molt ocasionalment, acompanyava de salsitxes o de pernil. No volia menjar, de cap manera, fruita i verdura. Aquests mals hàbits alimentaris han provocat que un adolescent britànic de 17 anys s'hagi quedat pràcticament cec.

Segons la cadena britànica BBC, els metges que el tractaven han confirmat que aquesta manca de vitamines –especialment la B12 i la D– i minerals li han provocat danys importants a la vista.

Des d'ara, i tal com detalla la doctora Denize Atan, que ha portat el cas del nen, "té moltes zones afectades". "No podrà conduir i tindrà moltes dificultats per llegir, mirar la televisió o reconèixer cares", ha afirmat. 

Obesitat i sobrepès: l’altra malnutrició

Al jove, originari de Bristol, feia temps que se li havia detectat aquest trastorn alimentari. Va ser als 14 anys quan va acudir per primera vegada a l'hospital Bristol Eye: deia que se sentia cansat i que tenia malestar general. Els professionals mèdics van detectar aquesta mala dieta i, entre altres coses, li van receptar complements vitamínics. El noi, però, mai va seguir el tractament ni va millorar la dieta. A poc a poc va anar perdent la visió.

El diagnòstic és clar: segons han explicat els metges a la BBC, el jove pateix neuropatia òptica nutricional, una malaltia que es pot tractar si es diagnostica a temps. En canvi, si es desatén durant massa temps –com en el cas del noi de Bristol–, les fibres nervioses del nervi òptic moren i el dany es torna permanent.

L'equip mèdic no ha volgut revelar la identitat del noi ni tampoc les circumstàncies familiars que l'envoltaven.