Internacional 10/02/2021

Un advocat, atrapat en el filtre d’un gat durant una vista judicial a Texas

Rod Ponton s’ha fet viral per una videotrucada que mostra els inconvenients del teletreball

ARA
2 min
Captura del vídeo penjat a YouTube pel tribunal del districte 394 de Texas

BarcelonaEl coronavirus ha forçat gairebé totes les professions a adaptar-se al teletreball, amb tot el que això implica. Les xarxes s’han omplert el darrer any de centenars de vídeos virals que mostren les dificultats que poden comportar les videotrucades per als inadaptats a les noves tecnologies. L’últim moment anecdòtic és aquesta gravació de la vista oral d’un jutjat de Texas a través de Zoom. S’hi pot observar l’advocat Rod Ponton amb el filtre d’un gat, tractant de mantenir la professionalitat mentre és incapaç de treure la imatge del felí.

“Estic aquí en directe. No soc un gat”, respon l’advocat quan el jutge li pregunta com és que s’està dirigint a un felí digital. “Ja ho puc veure”, diu el magistrat Roy Ferguson, contenint el riure, davant l’estupefacció dels altres assistents a la vista virtual del tribunal del districte judicial 394 de Texas. En una hilarant mescla de pànic, vergonya i impotència, Ponton pregunta “Em pot sentir, jutge?”, i segueix intentant-ho: “No sé com treure-ho. Tinc la meva assistent aquí, ho està intentant, però podem seguir endavant amb el filtre”.

El mateix jutge Ferguson va voler treure ferro a la situació compartint la història a Twitter: “Consell important per a Zoom: si un nen utilitza el teu ordinador abans que hagis d’entrar en una vista oral, comprova les Opcions de Vídeo de Zoom per assegurar-te que has tret els filtres. Aquest gat acaba de fer un a declaració formal en un cas del [districte judicial] 394”.

Després de veure que el seu tuit s’havia fet viral i que diversos mitjans de comunicació se n’havien fet ressò, en va compartir un altre dirigit als periodistes. “Podeu utilitzar el vídeo”, diu en el tuit. I afegeix: “Ha estat publicat per motius educatius. És crucial que no s’utilitzi per fer burla dels advocats, sinó per exemplificar la dedicació de la comunitat jurídica a la causa de la justícia”.

Moments virals en temps de pandèmia

El cas del gat advocat recorda altres moments de vergonya aliena que s’han viscut des que la “nova normalitat” s’ha apoderat de les nostres vides. Nombroses imatges de nens interrompent la feina de periodistes i professors han demostrat els inconvenients del teletreball i la conciliació familiar. També hi ha una versió espanyola: a l’abril es va fer viral el periodista Alfonso Merlos, que es va convertir en un mem, omplint hores de tertúlia televisiva per un vídeo en què es destapava la seva infidelitat, amb l’aparició estel·lar d’una dona nua mentre intervenia al canal de YouTube de Javier Negre.

Però sens dubte, un dels moments més coneguts, que data del 2017, ha tornat a ser compartit per molts usuaris aquest any. Es tracta de l’entrevista que va fer la BBC al professor Robert Kelly, en una videotrucada interrompuda pels seus dos fills entrant al despatx, en un vídeo que ja acumula més de 42 milions de visualitzacions.

stats