Internacional 29/10/2015

Un advocat vinculat a l'extrema dreta dispara contra un altre en un tribunal de França abans de suïcidar-se

Ara
1 min

BarcelonaUn lletrat francès entra a l'oficina del president del Col·legi d'Advocats de Melun, una ciutat al sud de París. Treu una pistola i dispara tres vegades al cap de la institució abans d'apuntar-se ell mateix i suïcidar-se. No el mata, però el fereix de gravetat. L'episodi, viscut a primera hora del matí d'aquest dijous, ha sacsejat de dalt a baix la localitat.

El fiscal de Melun ho ha qualificat de "temptativa d'assassinat" i ha assenyalat en una compareixença de premsa que l'agressor era objecte d'un procediment disciplinari per part del Col·legi, que al maig li havia suspès per tres anys l'exercici de la professió. La sanció tenia l'origen en una sèrie de "faltes deontològiques".

El ferit, que ha estat traslladat d'urgència a un hospital proper, ja ha estat intervingut i, segons els metges, no corre perill. El suïcida, que havia treballat per col·lectius d'extrema dreta, havia pogut entrar a l'edifici perquè el carnet d'advocat l'eximeix de sotmetre's als controls de seguretat.

stats