Internacional 28/08/2012

El Pentàgon no processarà els soldats que van orinar sobre els cadàvers d'insurgents afganesos

Els Estats Units aplicaran només sancions administratives als quatre soldats del cos de marines nord-americans que van orinar sobre el cadàver de tres insurgents afganesos mentre ho gravaven en vídeo. Tampoc presentaran càrrecs contra els soldats de la base de Bagram que van cremar un centenar d'Alcorans

Ara
1 min
protestes a Jalalabad per la crema d'Alcorans per part de soldats nord-americans

BarcelonaEl Pentàgon vol tancar amb unes sancions administratives dos dels episodis que més indignació han provocat entre la població civil afganesa. La crema d'Alcorans i altres llibres religiosos per part d'un grup de soldats de l'exèrcit de terra dels Estats Units a la base militar de Bagram, prop de Kabul, va aixecar una onada de protestes arreu de l'Afganistan que va costar la vida a trenta persones. La investigació oficial ha conclòs que l'acte -considerat com un sacrilegi pels musulmans- no es va fer amb "malícia" ni pretenia ser "un menyspreu per l'Islam". Les autoritats militars han decidit aplicar-los "sancions extrajudicials" com ara degradar-los del rang, restringir-los a una base militar, imposar-los més feina, o una retallada en la paga.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tampoc es processarà els quatre marines que van orinar sobre els cadàvers de tres insurgents afganesos mentre enregistraven les imatges en vídeo. La vexació es va penjar a internet i això va permetre identificar en qüestió d'hores els soldats que havien participat en una operació contra la guerrilla talibana a la província de Helmand, al sud de l'Afganistan, el juliol del 2011. Tres dels acusats s'han declarat culpables i també rebran sancions administratives.

stats