AFGANISTAN
Internacional 19/12/2010

Doble atac talibà a les forces militars afganeses

Més d'una desena de soldats moren en dues ofensives de la insurgència a Kabul i al nord del país. Una d'elles es produeix en un camp de reclutament de l'exèrcit

Afp
1 min
Policies afganesos s'emporten un soldat ferit a Kunduz.

Kabul p { margin-bottom: 0.21cm; } Dos atacs de kamikazes a la capital de l'Afganistan i al nord del país han deixat més d'una desena de soldats de l'exèrcit afganès morts. En el primer, dos suïcides han disparat contra un autocar que transportava efectius militars a un centre de formació de Kabul. L'atac amb cinc soldats morts i nou de ferits s'ha produït després de sis mesos de relativa calma a la capital afganesa. Un dels dos kamikazes ha estat abatut, però l'altre ha aconseguit activar els explosius.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'altre atac ha tingut lloc a Kunduz, on quatre suïcides han intentar assaltar un camp de reclutament de les forces armades de l'Afganistan. Mentre que dos dels kamikazes han estat abatuts, els altres dos han aconseguit entrar-hi i han provocat la mort de fins a set soldats segons fonts afganeses. Aquest territori del nord és un dels és inestables del país.

La insurgència talibana, que ha reivindicat els atacs, assegura que les morts arriben a la desena. A més, un altre episodi violent a Kandahar, al sud de l'Afganistan, ha deixat un home mort i ha ferit quatre infants que viatjaven en un cotxe. En aquest cas, una bomba ha explotat a la carretera, en una zona considerada bastió dels talibans.

stats