Internacional 01/05/2015

Caos al centre de Milà després d'una manifestació contra l'Expo

Activistes antisistema s'han fet forts al centre de la ciutat i han cremat vehicles, comerços i mobiliari urbà

Efe
2 min

MilàEl caos ha regnat aquesta tarda al centre de Milà, convertit en una batalla campal entre activistes antisistema i la policia, després d'una manifestació pacífica contra l'Exposició Universal, que ha provocat importants danys materials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot ha començat després que aquesta ciutat italiana, que des d’aquest divendres organitza l'Exposició Universal, acollís una manifestació sota el lema 'Expo: deute, ciment i precarietat', que ha transcorregut pacíficament.

Però a la cua de la marxa hi havia diverses desenes d'encaputxats a l'estil del conegut com a 'Bloc Negre', una forma de reivindicació violenta sorgida a finals de la dècada de 1980 i d'ideologia anticapitalista.

Quan la manifestació ha arribat a la via Carducci s'ha desencadenat tot, ja que els antisistema han començat a llançar pedres, ampolles, petards i tot tipus d'objectes als centenars de policies antiavalots que els seguien.

Els agents en un primer moment han respost llançant aigua a pressió, però, quan s'han intensificat els atacs contra ells, han optat pels gasos lacrimògens.

Destrosses de tota mena

Milà s'ha convertit així en un improvisat camp de batalla en què els antisistema, pel que sembla dividits en grups, han provocat tota mena de destrosses als carrers de les zones del centre i el nord de la ciutat.

Les televisions han difós imatges de jardineres i contenidors bolcats, murs pintats amb símbols anarquistes, finestres i aparadors rebentats i diversos cotxes en flames, apagades ràpidament pel cos de Bombers.

Els enfrontaments han durat poc més d'una hora i mitja i, quan han acabat, un dels carrers ha quedat cobert per una infinitat de peces de vestir negres, que els antisistema han abandonat per passar desapercebuts i escapar.

A més també hi havia les improvisades armes que han fet servir durant els enfrontaments, com escuts, pics casolans o còctels Molotov.

Pel que fa al nombre de detencions, la Prefectura de Policia de Milà encara no n'ha especificat el nombre.

Tensió en augment

La tensió ha anat en augment durant les últimes hores, ja que les autoritats comptaven amb la presència d'aquests grups violents.

Per aquesta raó, el ministeri de l'Interior italià havia anunciat una ampliació de les mesures de seguretat a la capital llombarda.

stats