Internacional 17/02/2022

Almenys 100 morts en esllavissades per les intenses pluges al Brasil

El temporal deixa almenys un miler de persones sense casa a la ciutat de Petròpolis

ARA
2 min
Esllavissades de terra deixen almenys 100 morts a la ciutat brasilera de Petrópolis.

BarcelonaAl voltant de 100 persones han mort aquest dimecres a la ciutat brasilera de Petròpolis en les esllavissades provocades per intenses pluges, que han destrossat desenes de cases en la vessant d'una muntanya, la zona coneguda com Alto de la Sierra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les intenses pluges de dimarts a la tarda i dimecres han deixat també un miler de persones sense casa, i han forçat el desallotjament de prop de 400 persones més, tot i que molts veïns es resistien a deixar casa seva. Els equips de rescat encara busquen entre la runa. Fins ara havien rescatat amb vida 24 persones, tot i que encara hi ha molts desapareguts, i l'alcaldia de la ciutat ha declarat l'estat de "calamitat", segons Efe.

Situada a uns 70 quilòmetres al nord de Rio de Janeiro, la ciutat de Petrópolis ja va patir fa onze anys un temporal que va deixar llavors 900 morts. Coneguda com la "ciutat imperial" perquè va allotjar els reis brasilers en l'etapa monàrquica posterior a la independència, en el segle XIX, és una ciutat força turística.

El governador de Rio de Janeiro, Claudio Castro, ha declarat tres dies de dol mentre tracten de reconstruir la zona devastada. Part de la ciutat està coberta de fang, terra i cotxes amuntegats després de ser arrossegats per l'aigua. Les 25 escoles del municipi han suspès les classes i s'han convertit en albergs per acollir els damnificats.

Dimarts a la tarda la quantitat de pluja que acostuma a caure en un mes en aquesta zona del Brasil va caure en només tres hores. El temporal és l'últim episodi d'una sèrie de fortes pluges que han assotat el Brasil en els últims tres mesos, uns fenòmens que els científics diuen que són cada cop més devastadors a causa de la crisi climàtica.

stats