Accident
Internacional 15/10/2022

Almenys 41 morts per l'explosió en una mina de carbó a Turquia

La deflagració, probablement per una fuita de metà, s'ha produït a 350 metres sota terra quan hi treballaven 110 persones

ARA
2 min
El president turc, Recep Tayyip Erdogan, aten la premsa amb els miners de la mina d'Amrasa on han mort 41 persones per una explosió.

BarcelonaUn total de 41 persones han mort en una explosió en una mina de carbó a Turquia. L'accident va tenir lloc divendres a la tarda a Amasra, a la província de Bartin, en una mina en la qual treballaven en aquell moment 110 persones. El mateix president del país, Recep Tayyip Erdogan, s'ha desplaçat fins aquesta localitat per assistir als funerals de les víctimes, que han tingut lloc en alguns casos ja aquest mateix dissabte. Durant la visita, Erdogan ha donat la xifra final de morts, que ja s'elevava a 41, un cop els equips de rescat han aconseguit recuperar fins a l'últim cadàver, segons el president.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Com a nació estem molt tristos", ha dit el president turc, que també ha ofert ajudes financeres de l'estat a les famílies de les víctimes, segons Efe. El ministre de l'Interior turc, Süleyman Soylu, havia explicat divendres que 58 treballadors van aconseguir sortir de la mina, fos pel seu propi peu o rescatats pels equips d'emergència. D'entre els rescatats, ha puntualitzat, almenys 10 estaven rebent tractament mèdic en diversos hospitals i un ja havia estat donat d'alta.

El govern turc ha posat en marxa una investigació per esbrinar les causes de l'explosió, tot i que els primers indicis apuntaven a una explosió de grisú, terme que s'utilitza per definir una fuita de metà en aquest tipus de mines.

La deflagració es va produir a un quart de quatre de la tarda de divendres, hora turca, a uns 350 metres sota terra. El ministre d'Energia, Fatih Dönmez, ha explicat també que l'incendi generat per l'explosió ja estava contingut, però que els equips d'emergència encara treballaven per aïllar el foc i apagar-lo del tot.

El pitjor accident miner de Turquia fins ara, però, és encara el que l'any 2014 va matar fins a 301 miners en una explosió en una mina de carbó també a Soma, uns 350 quilòmetres al sud d'Istanbul.

stats