Almenys 43 morts en un naufragi a la costa de Tunísia

La pastera feia poques hores que havia sortit de la costa líbia en direcció a Lampedusa

ARA
2 min
Almenys 43 morts en un naufragi a la costa de Tunísia

BarcelonaNova jornada mortal al mar Mediterrani. Almenys 43 persones que viatjaven en una pastera en direcció a l'illa italiana de Lampedusa han desaparegut després de naufragar davant la costa de Tunísia. L'embarcació, precària i en la qual en total hi anaven 127 persones, feia poques hores que havia sortit de la costa líbia, punt calent de les sortides de pasteres cap a Europa. El fort vent, el sobrepès, l'onatge i els corrents van provocar que la nau naufragués i anés a la deriva fins a la costa Tunísia, país fronterer amb Líbia. Segons ha informat un representant de la Mitja Lluna Roja a Efe, en el vaixell hi viatjaven 84 persones més, majoritàriament procedents d'Egipte, el Sudan, Eritrea i Bangladesh, que van poder ser rescatades i transportades a terra ferma, on van rebre els primers auxilis abans de ser lliurades a les autoritats locals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest és el naufragi més greu que ha tingut lloc a les costes de Tunísia en tot l'any 2021. El 17 d'abril, però, 41 persones, entre elles una desena de dones i un nen, també van morir ofegades després que s'enfonsés la pastera que els transportava.

En els últims dies, diverses organitzacions humanitàries havien alertat d'un alt risc de naufragis al llarg d'aquest cap de setmana a causa de les excel·lents condicions climàtiques dels últims deu dies a la costa mediterrània, que haurien animat els migrants a fer-se a la mar. I així ha estat. Aquest divendres, vuit persones van morir al mar i 46 més van ser rescatades després de naufragar a poques milles de Líbia. Una setmana abans, dues persones més van perdre la vida en caure al mar des d'una embarcació que va acabar enfonsant-se amb 178 persones a bord, que van poder ser rescatades per la guàrdia costanera de Tunísia.

14 cadàvers al mar

Aquest dissabte no només han perdut la vida 43 persones en un naufragi sinó que en una platja pròxima a la ciutat líbia de Zàuiya, a tocar de la frontera amb Tunísia, s'han recuperat 14 cadàvers que havien desaparegut al mar, entre ells un menor d'edat.

Segons les estadístiques de l'Organització Internacional per a les Migracions, al voltant de 700 persones s'han ofegat al mar Mediterrani en el que portem d'any mentre intentaven arribar a territori europeu. La xifra, però, no convenç la majoria d'organitzacions humanitàries, que recalcen que la xifra real és molt superior, ja que moltes pasteres naufraguen al mar sense que ningú se n'acabi adonant i, per tant, els migrants que hi moren no apareixen en els registres. Les mateixes organitzacions humanitàries continuen subratllant un missatge: el nombre d'embarcacions que sortiran des del nord d'Àfrica amb l'objectiu d'arribar a Europa es dispararà en les properes setmanes, quan les condicions climàtiques i del mar milloren amb l'estiu.

stats