Internacional 06/03/2016

Almenys 50 morts en un atemptat suïcida de l'Estat Islàmic al sud de Bagdad

L'EI anuncia a través de la seva agència de notícies Amaq que "l'operació de martiri [suïcida] amb un camió bomba ha causat desenes de morts i ferits"

Efe
1 min

BagdadAlmenys 50 persones han mort i 70 més han resultat ferides en un atemptat suïcida de l'Estat Islàmic aquest diumenge contra un lloc de control a la ciutat d'Al Hila, a 100 quilòmetres al sud de Bagdad.

Una font de seguretat a Al-Hil·la, capital de la província de Babel, ha explicat a l'agència Efe que el suïcida ha detonat un camió contra un lloc de control conjunt de la policia i l'exèrcit iraquià, situat a l'entrada nord de la ciutat.

L'explosió ha destruït completament la posició de seguretat i ha provocat, a més, l'incendi de vehicles militars i civils que hi havia als voltants.

L'EI ha anunciat a través de la seva agència de notícies Amaq que "l'operació de martiri [suïcida] amb un camió bomba ha causat desenes de morts i ferits".

El grup terrorista, que va proclamar un califat a les zones sota el seu control de l'Iraq i Síria el juny del 2014, ha assumit l'autoria de diversos atacs recents en el primer país.

L'1 de març de l'any passat, almenys 40 militars iraquians, entre els quals hi havia un general, van morir en un atemptat perpetrat per dos suïcides contra la seu de les Forces Armades a la zona de Hadiza, a la província occidental d'Al-Anbar.

stats