Internacional 09/04/2013

Almenys 12 morts en un atac contra un comboi de l'ONU al Sudan del Sud

L'atac s'ha produït en una zona dominada pels grups armats. El país està en guerra amb el Sudan des del 2011

Efe
1 min

JartumAlmenys 12 persones han mort aquest dimarts, entre les quals cinc cascos blaus indis i set treballadors civils, en un atac contra un comboi de les Nacions Unides al Sudan del Sud, segons un comunicat de l'organisme.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ONU ha informat que l'emboscada l'ha perpetrada un grup desconegut, a prop del campament de Gumuruk, a la província de Jonglei, un refugi per als grups armats. L'atac, en una zona que és patrullada amb freqüència per les forces de pau de l'ONU, també ha causat ferides a almenys nou cascos blaus i civils.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha condemnat l'atac i ha expressat el seu condol als governs de l'Índia i el Sudan del Sud i als familiars de les víctimes. Ban ha recordat que l'assassinat de "cascos blaus" és un crim de guerra que queda sota jurisdicció de la Cort Penal Internacional.

La Missió de les Nacions Unides al Sudan del Sud (UNMISS) és present a la conflictiva Jonglei per protegir la població civil i escoltar els combois d'ajuda humanitària des que, el 2011, el país, de majoria cristiana i animista, va aconseguir la seva independència del Sudan, de majoria musulmana.

La missió de la UNMISS al Sudan del Sud, on ja han mort centenars de persones i prop de 100.000 s'han desplaçat, està prevista que finalitzi el juliol del 2013.

stats