Internacional 01/03/2019

Al-Shabab deixa almenys 29 morts i 60 ferits en un atemptat amb cotxe bomba a Somàlia

El grup terrorista ha reivindicat l'autoria de l'atemptat

Reuters
2 min
Almenys 25 morts i 60 ferits per un atemptat amb cotxe bomba a Somàlia

MogadiscioL'explosió d'un cotxe bomba a Mogadiscio ha causat la mort d'almenys 29 civils i 80 ferits la nit d'aquest dijous. La milícia jihadista Al-Shabaab, afiliada al Daeix, ha reivindicat l'atemptat. L'atac terrorista tenia com a objectiu l'Hotel Maka Almukrama, freqüentat per funcionaris del govern somali i situat en un dels carrers més cèntrics i transitats de la capital. Els terroristes han intentat entrar l'hotel però no han pogut perquè la porta ha quedat destruïda en l'explosió. S'han atrinxerat en un edifici proper des d'on han disparat a la policia i als serveis d'emergència. Poc després ha explotat un altre artefacte a un quilòmetre de distància.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El grup terrorista encara controla l'hotel. "El govern ha intentat entrar tres vegades a l'edifici, però els hem rebutjat. Seguim controlant l'hotel", ha dit a Reuters Abdiasis Abu Musab, portaveu d'Al-Shabaab.

Molts residents de la ciutat s'han acostat a la zona de l'atemptat per tenir notícies dels seus familiars. Les autoritats han hagut de disparar a l'aire en repetides ocasions per controlar la multitud.

"Des d'ahir a la tarda he estat buscant el meu marit i el meu germà... Els acabo de veure a l'hospital. Estan en condicions crítiques. El meu marit ha perdut l'estómac i el meu germà ha patit greus ferides als dos braços", ha explicat Halima Omar.

Des de l'arribada de Donald Trump a la Casa Blanca, els Estats Units han intensificat l'ofensiva contra Al-Shabaab: durant el 2018 l'exèrcit nord-americà va fer unes 50 incursions a Somàlia.

Somàlia és un país consumit per la violència des del 1991. A més, des del 2015 també pateix la pressió d'Al-Shaabab al nord del seu territori. Aquest grup terrorista, fidel a l'Estat Islàmic, ha realitzat atacs tant a Somàlia com als països veïns. Al gener van deixar 21 morts a Kenya després de posar una bomba en un hotel de Nairobi.

stats