Internacional 30/01/2014

Amanda Knox, condemnada a 28 anys de presó per l'assassinat d'una jove anglesa a Perugia

Els fets van tenir lloc l'any 2007. El Tribunal d'Apel·lació de Florència condemna l'ex parella de Knox, Raffaelle Sollecito, a 25 anys

Efe
2 min
Amanda Know, en una imatge d'arxiu / EFE

FlorènciaEl Tribunal d'Apel·lació de Florència ha condemnat aquest dijous a 28 anys i sis mesos de presó la nord-americana Amanda Knox, i a 25 anys la seva ex parella, l'italià Raffaele Sollecito, per l'assassinat de la britànica Meredith Kercher el 2007 a Perugia. Fins avui, l'únic condemnat en ferm per l'assassinat de la jove de 21 anys, que es trobava a Itàlia cursant el programa d'intercanvi europeu Erasmus, és l'ivorià Rudy Guede, que va ser condemnat a 16 anys de presó.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més de les condemnes de presó , el president del tribunal ha dictat mesures cautelars per Sollecito, per a qui ha ordenat la retirada del passaport italià i el seu document d'identitat per impedir la sortida del país. En canvi no s'han pres mesures contra Knox, tot i que el fiscal general, Alessandro Crini, les va demanar en cas de condemna.

Knox va abandonar Itàlia quan va ser absolta per un tribunal d'apel·lació de Perusa el 2011, de forma que ha seguit el procés judicial des de la seva ciutat natal, Seattle, on ha rebut la notícia de la seva condemna sense plorar, ni parlar. "Presentarem un recurs. Amanda és innocent", ha afirmat un dels seus advocats, Luciano Virga. També la defensora de Sollecito ha afirmat que el veredicte "és només un episodi del procés" ja que la sentència serà impugnada davant el Tribunal Suprem.

Després de 11 hores de deliberacions, els jutges del tribunal toscà, juntament amb un jurat popular compost per sis persones, han posat punt i final a aquest procés amb la condemna dels joves que la nit dels fets eren presents en el domicili de la britànica assassinada. Amb Kercher, de 21 anys hi eren la nord-americana Amanda Knox, de 26 anys en l'actualitat, el jove italià Raffaele Sollecito, de 29, i l'ivorià Rudy Guede, de 26. Segons els fiscals, Kercher no va voler participar en un "joc sexual" proposat pels tres acusats, pel la qual cosa Guede la va violar i Knox la va apunyalar mentre Sollecito la tenia agafada.

En començar del procés judicial, l'ivorià va optar per un judici ràpid per la qual cosa li va ser imposada una condemna de 16 anys de presó. En canvi, tant Knox com Sollecito sempre han defensat la seva innocència, la qual cosa no va evitar que passessin quatre anys a la presó, fins l'any 2011 quan un tribunal d'apel·lació de Perusa els va absoldre. Després d'això, Amanda Knox va tornar a Seattle, però el 2012 un recurs de la família Kercher va reobrir el procés.

stats