Internacional 15/02/2013

Caracas difon les primeres fotografies de Chávez des de l'operació

El govern veneçolà publica a Twitter i ensenya a través d'una roda de premsa difosa per Telesur tres fotos del president acompanyat de les seves dues filles grans. El govern reconeix que el líder bolivarià respira a través d'una cànula

Ara
1 min
Última fotografia pública d'Hugo Chávez abans de la seva mort: el president veneçolà amb les seves filles. REUTERS

BarcelonaCaracas ha difós aquest divendres les primeres imatges del president veneçolà, Hugo Chávez, des que va ser intervingut l'11 de desembre a l'Havana. En les fotografies, el líder bolivarià està acompanyat de les seves dues filles grans, Rosa Virginia i María Chávez, i té a les mans una edició de dijous del diari cubà 'Granma'. Segons el comunicat oficial llegit pel ministre de Comunicació de Veneçuela, Ernesto Villegas, el president evoluciona favorablement, però ha reconegut que se li va haver de practicar una traqueotomia i que actualment respira a través d'una cànula. Villegas ha difós les fotografies a través del seu compte a Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El govern informa de l'evolució de la salut del president Chávez després de la intervenció a Cuba l'11 de desembre", ha dit Villegas en llegir el comunicat del vicepresident Nicolás Maduro. "Després de dos mesos, el pacient es manté conscient, manté la integritat de les seves funcions vitals i continua al comandament de la situació", ha afegit. "La infecció està controlada tot i persistir cert grau d'insuficiència". A causa de la traqueotomia, Villegas ha reconegut que el líder bolivarià té problemes per parlar correctament.

L'encarregat d'ensenyar les tres fotografies en la roda de premsa que ha difós Telesur ha estat el ministre de Ciència i Tecnologia de Veneçuela i gendre del president, Jorge Arreaza, pendent des del desembre de la salut del president amb múltiples viatges a l'Havana. Ha assenyalat que les fotografies es van fer dijous a la tarda, dia dels enamorats, en què el líder bolivarià va estar acompanyat de dues de "les seves enamorades", les seves filles.

stats