Publicitat
Publicitat

IRAN

La Unió Europea arriba a un acord per prohibir les importacions de cru iranià

Bussel·les se sumarà així a la iniciativa nord-americana d'aïllar econòmicament el règim iranià, que depèn bàsicament de les exportacions petrolieres. Les sancions s'aprovaran en el pròxim Consell de Ministres del 30 de gener

La Unió Europea ha arribat aquest dimecres a un principi d'acord per a un embargament de les importacions de petroli iranià, en el marc d'una nova ronda de sancions que pretenen imposar a Teheran.

Fonts diplomàtiques han indicat que tant Grècia com Espanya han mostrat ja la seva disposició a aprovar les sancions, que signifiquen posar un embargament sobre el cru iranià i congelar els comptes del Banc Central de Teheran als països de la UE. Les mesures entraran en vigor durant el pròxim Consell de Ministres del 30 de gener a Brussel·les.

El mateix to que els Estats Units

Els Vint-i-set s'uniran així al paquet de sancions que van imposar els Estats Units el cap de setmana. El president nord-americà, Barack Obama, va firmar una llei que tenia en compte embargar el cru iranià i congelar els béns del Banc Central de Teheran. Tot i això, el líder dels EUA va assegurar que la mesura no entrarà en vigor fins d'aquí a sis mesos.

El president francès, Nicolas Sarkozy, ja va urgir ahir als Vint-i-set adoptar aquestes mesures, després que l'Iran pugés el seu to d'amenaça sobre els Estats Units arran d'unes maniobres a l'Estret d'Omuz.

Les forces armades iranianes van finalitzar dimarts unes maniobres de 10 dies al Golf Pèrsic per demostrar a Occident que poden respondre a qualsevol atac contra la seva cursa nuclear.

Etiquetes

Més continguts de