Internacional 08/01/2014

Moren en un tiroteig una ex Miss Veneçuela i el seu marit

Mónica Spears Mootz, de 29 anys, va ser assaltada a l'interior del seu cotxe després d'aturar-se en una autopista degut a una avaria. Maduro ha convocat per a aquest dimecres una cimera contra la inseguretat al país

Efe
2 min
La exmiss Veneçuela Mónica Spears Mootz, en una imatge d'arxiu / EFE

CaracasL'actriu, model i ex Miss Veneçuela Mónica Spears Mootz, de 29 anys, i el seu marit, l'irlandès Thomas Henry Berry, de 39 anys, han mort tirotejats a l'interior del seu vehicle. En l'assalt violent també ha resultat ferida la filla del matrimoni, de 5 anys, segons ha informat aquest dimarts el ministeri Públic veneçolà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets van passar dilluns en una autopista de l'estat de Carabobo, al centre del país. Segons sembla, la parella i la nena es van aturar a la via a causa d'una avaria i esperaven per rebre assistència quan van ser assaltats. Segons expliquen alguns mitjans com Globovisión i Unión Radio, les dues víctimes s'haurien resistit a un intent de robatori. Els cossos sense vida de la parella, que residia als Estats Units i es trobava a Veneçuela de vacances, van ser trobats a l'interior del vehicle en el qual viatjaven, segons explica el ministeri a la seva pàgina web. La nena va ser traslladada en un hospital de la zona i la seva situació és estable.

Spears va néixer el 1984 a la ciutat de Maracaibo, capital de l'estat de Zulia, al nord-oest del país, i va guanyar el concurs de bellesa Miss Veneçuela el 2004. L'any següent va participar en l'edició de Miss Univers a Bangkok, Tailàndia, i va quedar finalista.

Veneçuela és un dels països més violents del món, amb 39 assassinats per cada 100.000 habitants el 2013, segons va informar la setmana passada el ministre de l'Interior, Miguel Rodríguez, que va rebaixar la xifra publicada per l'organització no governamental Observatori Veneçolà de Violència (OVH), que eleva la taxa a 79 per cada 100.000 habitants.

Maduro convoca una cimera contra la inseguretat

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha convocat aquest dimecres els governadors dels 23 estats del país a una reunió per buscar solucions a la inseguretat del país. A la cimera també hi assistiran els alcaldes dels 79 municipis amb l'índex de violència criminal més elevat.

Maduro ha explicat que la reunió ja estava prevista per a la setmana que ve, però que ha decidir avançar-la degut a l'assassinat de Spears.

stats