L'atac amb armes i còctels Molotov en un bar deixa 26 morts al sud de Mèxic

La policia atribueix la matança a una disputa de delinqüents per la venda de droga al local

Una revenja ha deixat almenys 26 persones mortes i una dotzena més de ferides en un atac a l’estat de Veracruz, al sud de Mèxic. La fiscalia del país ha anunciat l’obertura d’una investigació per aclarir els fets, que van passar al bar El Caballo Blanco de la localitat de Coatzacoalcos quan dimarts a la nit un grup de sicaris va disparar indiscriminadament ràfegues de metralleta i còctels incendiaris a l'interior del local i posteriorment va bloquejar els accessos a l’establiment.

Les flames es van estendre ràpidament pel local, que estava força animat, i van provocar el pànic entre els clients, molts dels quals no van poder sortir. Els investigadors apunten que la causa del brutal atac es deu al fet que els agressors exigien la venda de la seva droga. En aquest sentit, la premsa local ha informat que a les xarxes socials circula un vídeo en què apareixen dos homes de genolls i lligats de mans i posteriorment són degollats. Una de les víctimes és, segons l’agència Efe, el propietari del local. “Això és el que els passarà a tots els ‘chapulines’. Aquí no es ven material sense segell. Tot el sud ja té amo, ja ho sabeu”, se sent que diu un dels assassins moments abans de matar els dos homes.

Mèxic, 14 desapareguts cada dia

El diari ‘La Prensa’ assegura que és la pitjor matança a l’estat de Veracruz des que el 2011 se'n va produir una altra amb armes de foc i un incendi provocat al bar Royale de la ciutat de Monterrey. En aquella ocasió 52 persones van perdre la vida.

El president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, ha qualificat l’atac de fet “molt, molt trist” i ha assegurat que la policia arribarà fins “al fons” per trobar els responsables de la massacre. De moment, el president ha identificat un dels autors materials com un sicari que va ser alliberat el juliol passat, tan sols 48 hores després que la policia estatal de Veracruz el detingués. Aquesta situació ha aixecat les crítiques de les autoritats federals i ha posat altre cop en qüestió el grau de corrupció de les institucions i cossos de seguretat en un país amb els índexs de violència i homicidis més alts del món.

Mèxic, el laboratori de proves del món global

Més continguts de