Internacional 16/01/2016

Més de 20 morts en un atac terrorista a un hotel de la capital de Burkina Faso

L'operació acaba amb tres jihadistes morts i l'alliberament de més de 100 ostatges de l'hotel de Ouagadougou

Efe
1 min
Una imatge de l'atac a l'hotel de Burkina Faso. AHMED OUOBA / AFP

NairobiL'atac d'un grup terrorista afiliat a Al Qaida a un hotel a la capital de Burkina Faso, a Ouagadougou, ha deixat 26 morts i més de 30 ferits, segons fonts del govern del país. Els fets van començar divendres a la nit amb l'assalt de tres persones que van obrir foc en un hotel de la cadena Splendid, al districte financer, on sovint s'allotgen molts estrangers occidentals i personal de l'ONU.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les forces de seguretat i militars han intervingut i l'atac s'ha saldat amb la mort dels tres jihadistes i l'alliberament de 126 ostatges que eren a l'hotel, segons les estimacions oficials. Abans, els militars ja havien aconseguit rescatar una trentena de persones més que eren a l'establiment, entre les quals hi havia el ministre de Funció Pública de Burkina Faso, Clement Sawadogo, segons ha informat el govern del país.

El balanç final ha estat de 26 persones mortes, de 18 nacionalitats diferents, i fins a 156 ciutadans que havien estat segrestats i van ser alliberats.

En l'operació de rescat hi han col·laborat les tropes franceses i agents del serveis d'intel·ligència nord-americans. Les mateixes fonts han explicat que l'operació d'alliberament ha estat lenta perquè els terroristes havien col·locat explosius a diverses plantes de l'hotel. Abans d'assaltar-lo, també haurien incendiat diversos vehicles al carrer i alguns testimonis asseguren que es tractava de cotxes bomba.

Es tracta del primer gran atemptat terrorista que es registra a la capital de Burkina Faso. L'ha reivindicat el grup jihadista Al-Mourabitoun, adherit a Al-Qaida del Magrib Islàmic. És el mateix grup que va actuar contra un hotel Radisson Blu a la capital de Mali, a Bamako, el 20 de novembre de l'any passat, en el qual va causar 19 morts.

stats