Internacional 04/03/2012

Les autoritats de Mali asseguren que els cooperants "es troben bé"

El ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha viatjat al país després que ahir s'apuntés l'alliberament d'una italiana segrestada amb dos cooperants espanyols a l'octubre

Ara
1 min

BarcelonaEl govern de Mali ha traslladat al ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, que els dos cooperants espanyols segrestats a l'octubre al Tindouf "estan bé", segons informa 'Catalunya informació'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre ha rebut aquesta confirmació després de viatjar per sorpresa al país per conèixer com evolucionen les negociacions per a l'alliberament d'Enric Gonyalons i Ainhoa Fernández, que van ser segrestats juntament amb la italiana Gabriella Urru, que podria haver estat alliberada.

La notícia de l'alliberació d'Urru a Mali va circular ahir sense que cap autoritat ho hagi confirmat encara. Del mallorquí Enric Gonyalons i la madrilenya Ainhoa Fernández no se'n sap res, més enllà de saber que van ser traslladats des d'Argèlia fins a Mali pels segrestadors.

Els governs espanyol i francès van rebre el desembre passat un vídeo en què apareixien els tres cooperants demanant a les autoritats corresponents que fessin tots els esforços per aconseguir la seva alliberació.

Gonyalons i Fernàndez no són els únics espanyols que continuen segrestats en regions de l'Àfrica. Les cooperants de Metges Sense Fronteres Blanca Thiebaut i Montserrat Serra encara no han estat alliberades, des que el 13 d'octubre van ser capturades en un campament de refugiats a Kènia, a uns 100 quilòmetres de la frontera amb Somàlia. García-Margallo va afirmar el 15 de febrer que el govern havia rebut "una prova de vida" dels quatre cooperants espanyols.

stats