Internacional 30/06/2015

Un avió militar amb 113 passatgers s'estavella a Indonèsia

Es tem que les víctimes mortals ja arribin al centenar de persones i les autoritats no esperen que hi hagi supervivents

Efe
1 min

BangkokUn avió de càrrega de l'exèrcit indonesi s'ha estavellat aquest dimarts en una zona residencial a la ciutat de Medan, a Sumatra, amb 113 passatgers a bord.

L'aeronau, model Hércules C-130, s'ha enlairat de la base aèria Angkatan Udara Suwondo, i dos minuts després, mentre sobrevolava a molt baixa alçada una zona densament poblada, ha fet un gir brusc i s'ha precipitat sobre un habitatge i un hotel, incendiant els edificis i els vehicles dels voltants.

El nombre de víctimes continua creixent a mesura que els bombers retiren les restes de l'avió accidentat. A hores d'ara, es tem que les víctimes mortals ja arriben al centenar i "no s'espera que es trobi cap supervivent", segons ha explicat un representant de l'exèrcit de l'aire a l'agència Reuters.

En un comunicat fet públic per l'exèrcit, s'ha informat que el nombre de passatgers era de 113 persones, quan en un principi s'havia dit que només tres pilots, un mecànic i vuit tècnics volaven a bord, segons el mitjà web local Detik.

El cap de la Força Aèria, Agus Priatna, ha explicat que l'aeronau, en actiu des de 1964, ha pogut patir "un problema mecànic" perquè el pilot ha demanat permís per tornar a la base immediatament després d'enlairar-se. Ha decidit també prohibir que volin els altres 8 Hércules C-130 restants per evitar possibles incidents.

Els cadàvers que s'han recuperat del lloc del sinistre s'han transportat a l'hospital Adam Malik de Medan, on també s'ha organitzat un dispositiu de cures intensives per atendre les víctimes que han patit cremades i ferides greus.

stats