Internacional 27/05/2018

Bangladesh copia Duterte amb una sagnant guerra contra el narcotràfic

Almenys 77 persones han estat assassinades i milers més arrestades o multades en la campanya

Ara
1 min
Detectius de la policia bangladeshiana en una operació anti-droga a Dhaka

BarcelonaCom a Filipines, el govern de Bangladesh ha iniciat una guerra contra el narcotràfic que en menys de dues setmanes ha deixat almenys 77 persones mortes. Com a la Filipines de Rodrigo Duterte, els activistes en drets humans han denunciat l'abús de les forces armades i les policies, que en només un dia han detingut un centenar de sospitosos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el Batalló d'Acció Ràpida (RAB, en anglès), des que el govern va llançar la campanya s'han arrestat 3.300 persones i s'han condemnat a penes de multa i presó 2.795 traficants i consumidors d'estupefaents en judicis fets per tribunals itinerants, informa l'agència Efe.

La primera ministra, Sheikh Hasina, va anunciar el 3 de maig passat el llançament de l'operació antidrogues de la qual va destacar la campanya contra grups insurgents, en què han mort desenes de suposats jihadistes pels enfrontaments amb les forces de seguretat.

Activistes de drets humans a Bangladesh, com l'advocat Jotiirmoy Barua, han denunciat la campanya antidroga titllant-la d'il·legal perquè consideren que "els indicadors apunten que s'assembla a la que hi ha en marxa a Filipines".

Les forces de seguretat del país, en particular l'RAB, han estat acusats reiteradament per organismes nacionals i internacionals de drets humans d'assassinats extrajudicials en suposats enfrontaments amb criminals i terroristes.

Segons l'organització de drets humans Odhikar, entre el 2001 i el 30 d'abril d'enguany, 3.060 persones han mort executades (73 l'any 2018) en mans de les forces de seguretat.

stats