Internacional 20/02/2015

El BCE es prepara per una sortida de Grècia de l'euro, segons 'Der Spiegel'

El setmanari alemany difon l'amenaça sobre Atenes a poques hores de la reunió decisiva de l'Eurogrup

Europa Press
1 min
Mario Draghi, president del BCE, en la roda de premsa d'aquest dijous / EFE

FrankfurtEl Banc Central Europeu (BCE) estaria duent a terme preparatius per afrontar una hipotètica sortida de Grècia de l'euro, incloent simulacions per part dels tècnics de l'institut emissor sobre com afectaria a la resta de països de l'eurozona, segons la informació a la qual ha tingut accés 'Der Spiegel'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La revista alemanya destaca la fugida de dipòsits soferta per les entitats del país hel·lè, tot i que des de Frankfurt el BCE hagi desmentit qualsevol comentari sobre la imposició de controls de capital a Grècia. El Fons Monetari Internacional (FMI) sosté que la sortida de Grècia de la zona euro seria manejable, després que els europeus hagin aixecat en els últims anys els tallafocs necessaris per evitar el contagi de la crisi.

Segons tres fonts del sector bancari consultades per Reuters, la fugida de dipòsits soferta pels bancs grecs s'ha accelerat en els dos últims dies fins a superar els 1.000 milions d'euros quan tot just falta una mica més d'una setmana perquè expiri l'actual pla d'assistència que presten Grècia seus socis de la zona euro.

stats