Itàlia
Internacional 26/10/2012

Berlusconi, condemnat a quatre anys de presó per frau fiscal

Un tribunal de Milà ha sentenciat l'ex primer ministre italià a quatre anys de presó i tres d'inhabilitació pel cas Mediaset. El Cavaliere ja havia estat condemnat abans però mai ha ingressat a presó

Ara
1 min
Sílvio Berlusconi prometent davant les càmeres que no optarà a la reelecció / REUTERS

BarcelonaL'ex primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha estat condemnat a quatre anys de presó i tres d'inhabilitació per frau fiscal en relació al cas Mediaset.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El tribunal de Milà jutjava la compravenda de drets de transmissió de pel·lícules nord-americanes per part de Mediaset (el grup audiovisual del Cavaliere i que controla la cadena de televisió Telecinco) per la sospita que augmentava artificialment el preu real dels drets per evadir diners i desviar-los a comptes a l'estranger.

El procés s'ha allargat gairebé sis anys i el final arriba pocs dies després que Berlusconi confirmés per escrit que no es presentarà a les eleccions de la primavera vinent. A més de Berlusconi s'ha condemnat també el productor nord-americà Frank Agrama a tres anys de presó.

El Cavaliere té dret a apel·lar dues vegades

Berlusconi té dret a apel·lar dues vegades abans que la sentència no sigui definitiva, de manera que no haurà d'ingressar a presó fins que no es resolgui l'última apel·lació. Tot i haver estat condemnat en casos anteriors, Berlusconi no ha ingressat mai a presó.

Mediaset és un dels quatre processos que Berlusconi té pendents al tribunal milanès: el judici Mills (per corrupció judicial), el cas Mediatrade (frau fiscal i apropiació indeguda) i el cas Ruby (abús de poder i incitació a la prostitució de menors).

stats