Internacional 15/04/2014

Berlusconi cuidarà ancians per complir la condemna del cas Mediaset

El Cavaliere evita així l'arrest domiciliari i tindrà més llibertat de moviments, tot i que no podrà sortir de casa durant la nit

Efe
2 min

RomaL'expresident del Govern italià i empresari Silvio Berlusconi complirà amb treballs socials el seu any de condemna per frau fiscal de la seva empresa Mediaset.

La notícia ha estat avançada pels mitjans italians, que citen fonts del Tribunal de Vigilància penitenciària de Milà, tot esperant que el jutge d'aquest tribunal, Pasquale Nobile de Santis, la comuniqui oficialment.

En l'audiència que es va celebrar el passat 10 d'abril, el fiscal Antonio Lamanna s'havia mostrat a favor dels treballs socials en substitució de l'arrest domiciliari, i havia proposat l'activitat de voluntariat en un centre amb ancians un cop per setmana.

Mentre que els advocats de Berlusconi, de 77 anys, havien proposat que Berlusconi treballés amb discapacitats en un centre que ell mateix crearia.

En el veredicte del jutge Santis es donaran més detalls sobre el centre al qual serà destinat Berlusconi per complir els seus treballs en benefici de la comunitat, ja que no estava prevista la reclusió en ser més gran de 70 anys.

Més llibertat de moviments

Tot indica que el seu voluntariat serà de poques hores a la setmana, però el benefici dels treballs socials permetrà l'exmandatari més llibertat de moviments, tot i que no podrà sortir de casa des de les 23.00 fins a les 06.00 hores, ni podrà allunyar-se de la província de Milà.

Una altra conseqüència de la seva condemna en el cas Mediaset són els dos anys d'inhabilitació per exercir qualsevol càrrec públic, així com els efectes derivats de la llei Severino, que preveu sis anys d'inhabilitació per a qui tingui condemnes en ferm superiors a dos anys i per la qual va ser expulsat del Senat el 27 de novembre.

Berlusconi va ser condemnat en ferm pel cas Mediaset, en què es jutjava la compravenda de drets de transmissió de pel·lícules americanes per valor de 470 milions d'euros per part del seu grup audiovisual entre el 1994 i el 1999 amb un suposat augment artificial del preu dels drets per evadir diners al fisc.

stats