Internacional 28/09/2017

Birmània cancel·la la visita de l'ONU a la zona rohingya

Les ONG reclamen també al govern birmà que restableixi l'accés lliure a l'estat de Rakhine

Ara
1 min
Refugiats rohingya fugen de la violència a Birmània i arriben a Shah Parir Dwip, riba del riu Naf del costat de Bangla Desh.

BarcelonaEl govern de Birmània, liderat a l'ombra per la Nobel de la pau Aung San Suu Kyi, ha cancel·lat la visita prevista d'una missió de l'ONU a l'estat de Rakhine, on s'ha produït l'èxode massiu de la minoria musulmana rohingya del país, segons la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La visita hauria sigut la primera de l'ONU des que el personal internacional va ser forçat a deixar la zona quan va esclatar el conflicte, el 25 d'agost passat. Aquell dia l'atac d'un grup rebel rohingya a una comissaria de policia va desencadenar una operació militar que ha provocat l'èxode de més de 400.000 rohingyes cap a Bangladesh; se'n desconeix encara el nombre de morts.

El Consell de Seguretat de l'ONU té previst tractar aquest mateix dijous la crisi a Birmània en la seva reunió. Un portaveu de l'ONU a Yangon va explicar a la BBC que les autoritats birmanes no havien donat cap raó quan havien comunicat que la visita internacional a la zona quedava suspesa.

L'ONU ja ha qualificat la situació a l'estat de Rakhine de "neteja ètnica" i desenes de premis Nobel de la pau han reclamat a Suu Kyi que aturi la massacre.

stats