Internacional 02/06/2014

Desenes de morts en un atemptat amb bomba de Boko Haram a Nigèria

La policia ha detingut dos presumptes autors materials de l'atemptat, un dels quals ha mort a l'hospital poc després. Hi hauria almenys una seixantena de morts

Efe
2 min

JohannesburgDesenes de persones han mort aquest diumenge en un concorregut bar de la ciutat de Mubi, al nord-est de Nigèria, en esclatar una bomba mentre els clients seguien per la televisió un partit de futbol, segons informa la premsa nigeriana, que apunta a la secta islamista Boko Haram com a responsable de l'atemptat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac s'ha produït a les 19.00 hora local –20.00 hora catalana–, poc abans que s'activés el toc de queda decretat des de fa mesos a la regió per lluitar contra les accions dels integristes.

Alguns veïns de la zona asseguren haver vist almenys uns 60 cadàvers, segons informa la versió digital del diari local 'Punch'.

L'atac no ha estat reivindicat, fins al moment. Tanmateix, per la zona en què s'ha produït i les característiques, sembla obra de Boko Haram.

Segons les primeres informacions, i malgrat trobar-se el bar en una àrea amb gran presència militar, totes les víctimes mortals de la bomba serien civils.

La policia ha informat de la detenció de dos presumptes autors materials de l'atemptat, un dels quals ha mort a l'hospital poc després del seu arrest a causa de ferides provocades per l'explosió, informa 'Punch'.

Aquesta nova acció de Boko Haram es produeix després que militants armats de la secta assassinessin aquest mateix diumenge a trets diverses persones en tres pobles de l'estat de Borno, on el grup té la seva base espiritual i d'operacions.

Les accions dels radicals han despertat recentment la indignació a tot el món, després de segrestar el 14 d'abril més de 200 nenes d'una escola de Borno.

Les menors segueixen retingudes, tot i la pressió internacional pel seu alliberament.

El grup ha assassinat les últimes setmanes al voltant de 300 persones al nord-oest de Nigèria.

Boko Haram, que significa en llengües locals 'l'educació no islàmica és pecat', lluita per imposar un estat islàmic a Nigèria, país de majoria musulmana al nord i predominantment cristiana al sud.

Des que la policia va acabar el 2009 amb el llavors líder i fundador de Boko Haram, Mohammad Yusuf, els radicals mantenen una sagnant campanya que ha causat més de 4.000 morts.

stats